Gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap

Datum van publicatie: 09.10.2019

Je kunt daarbij ook last hebben van jeuk of een branderig gevoel, pijn bij het plassen en een gezwollen vagina. Vaginale afscheiding op het einde van de zwangerschap Zoals gezegd neemt de hoeveelheid afscheiding toe naarmate de zwangerschap vordert. De beste hydrofiele luiers.

Bij gele of groene afscheiding heb je waarschijnlijk te maken met een ontsteking of een soa en kan je het beste contact opnemen met je huisarts. Spoel het nog even met water na. Hoi, ik ben Roos. Delen Whatsapp Tweet Mail. Witte vloed en zwanger Witte vloed tijdens de zwangerschap is een normaal verschijnsel.

Zwangerschaps­kalender Hoeveel weken ben je zwanger? Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen Oorzaken van veel afscheiding Als u last heeft van veel afscheiding kan u behoorlijk schrikken. Lees je mee. Ben je zwanger, dan heb je meer vaginale afscheiding dan normaal. In het begin zal je dan ook merken dat veel dingen gaan veranderen. Lokale behandeling met een vaginale crme is onvoldoende werkzaam.

Ook is vruchtwater niet slijmerig, afscheiding wel.

Mamaenzo Navigation

Je kunt daarbij ook last hebben van jeuk of een branderig gevoel, pijn bij het plassen en een gezwollen vagina. Home » Zwangerschap » Symptomen en kwaaltjes » Bruine afscheiding tijdens zwangerschap. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Pas wanneer het echt gaat om een indringende geur ga je beter langs bij jouw huisarts. Laat de vagina eerst vochtig worden of gebruik een glijmiddel bij het vrijen.

Normale afscheiding is doorzichtig, gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap, heb ik hier even een samen vatting van het artikel gemaakt, doorzichtig en witachtig. Normale afscheiding is vloeibaar, vochtig en geurloos.

Je kunt dan last van een schimmel of infectie hebben of is wat bloedverlies de reden. Wij gaan er van uit dat dit geen probleem vormt. Voor iedereen die geen zin heeft om het hele artikel te lezen, of dat castlevania lament of innocence items laatste biertje in de berghut was gewoon te goed om nee tegen te zeggen, and navigate uncertainty.

2. Oorzaken van abnormale vaginale afscheiding

Je kunt hem in één keer verliezen, maar vaker komt de slijmprop in stukjes af. Net als voor je zwangerschap maakt je lichaam deze afscheiding aan om je vagina en  baarmoeder  te beschermen. Meestal liggen trouwens andere oorzaken aan de basis.

Aan het einde van je zwangerschap kan je redelijk veel afscheiding verliezen waardoor je je misschien afvraagt of het geen vruchtwater is. Ook dit is perfect normaal en hierover hoef klein bedrag pinnen mag sticker je geen zorgen te maken.

Verdwijnt de bruine afscheiding na verloop van enkele dagen niet of heb je ook last van andere vaginale klachten? Gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap zullen ongetwijfeld vragen in je zijn opgekomen na het lezen van dit hele artikel. Wanneer je merkt dat je een korrelige afscheiding hebt dan betekent het dat je een schimmelinfectie hebt opgelopen.

Afscheiding tijdens zwangerschap

Naast een slechtriekende, brokkelig witte afscheiding, is de vaginawand rood ontstoken. Lees je mee? Ook dit is perfect normaal en hierover hoef je je geen zorgen te maken.

Vele vrouwen ervaren de ruime hoeveelheid vaginale afscheiding als onprettig, ook als er geen klachten zijn.

Trichomonas Een infectie met trichomonas moet altijd behandeld worden, zeker wanneer het einde van de zwangerschap nadert. Tijdens je zwangerschap gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap het hormoon oestrogeen voor een verhoogde hoeveelheid vaginale afscheiding.

Bij de eendaagse behandeling kunnen de klachten na de behandeling nog enkele dagen duren. Doe dat trouwens enkel met lauw water en gebruik geen zeep of speciale vaginale reinigingsproducten.

Reageer op artikel:? Aangezien deze afscheiding behoorlijk waterig is, gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap, wordt deze afscheiding door veel zwangere vrouwen nogal eens verward met het verliezen van  vruchtwater.

Afscheiding na bevruchting

De laatste weken van je zwangerschap heb je waarschijnlijk meer afscheiding dan ooit. Een gele afscheiding kan immers ook het gevolg zijn van een seksueel overdraagbare aandoening of een ontsteking.

Enkele vrouwen verliezen al halfverwege de zwangerschap delen van de slijmprop.

Lees ook: bloedverlies tijdens zwangerschap Vroeg in de zwangerschap, vaak rond of nog gele dikke afscheiding tijdens zwangerschap de menstruatiedag is roze afscheiding niet altijd een teken dat de menstruatie doorzet. Login of registreer om te kunnen reageren.

Dit is bijvoorbeeld wat bloed dat is vrijgekomen tijdens de innesteling waardoor je afscheiding na bevruchting wat bruin of rozig kleurt.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: