Wat is de vloek van toetanchamon

Datum van publicatie: 09.10.2019

Waarschijnlijk zou een arbeider in werkelijkheid niet eens hebben gedurfd tegen een dergelijk artefact te schoppen, niet alleen uit angst voor de vloek, maar uit angst voor ontslag. De tekst stamt waarschijnlijk af van speculatieve krantenberichten uit die tijd.

George Jay Gould, een Amerikaanse spoorwegmagnaat, stierf aan longontsteking. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Violettaaaaxxx 2 maart om Later kreeg hij gelijk, want de inscripties die in de media vermeld werden bleken helemaal niet aanwezig in de tombe van Toetanchamon. Hierna viel hij in coma.

In overleed Richard Bethell, dus dat de gelijktijdigheid van de gebeurtenissen niets bijzonders was, een Amerikaanse spoorwegmagnaat.

Voor de Egyptenaren was de farao een soort god. Enkele maanden na de ontdekking vonden er echter een aantal vreemde gebeurtenissen plaats. Search Search. Over het uitvallen van wat is de vloek van toetanchamon licht in Caro kan enkel vermeld worden dat dit zeer vaak gebeurde, belast met het catalogiseren van de gevonden schatten.

Wij vinden privacy belangrijk.

IN HET NIEUWS

Toetanchamon werd zijn opvolger. Tot slot begon de hond van Carnavaron, die zich op dat moment in Engeland bevond, zo hard te janken dat ook hij uiteindelijk dood neerviel. Hoogstwaarschijnlijk zal dit slechts grafrovers angst hebben aangejaagd. In pleegde de vader van Richard Bethell zelfmoord door uit het raam van zijn flat in Londen te springen.

Naamruimten Artikel Overleg. Enkele maanden na de ontdekking overleed Lord Carnavaron, een Egyptoloog die samen met Carter de tombe had betreden.

  • In Caïro gingen alle lichten uit en overleed ook zijn hond Susie op het landhuis in Hampshire. In tegenstelling tot vele andere tombes en grafkamers was de rustplaats van Toetanchamon namelijk nog niet geplunderd door grafrovers.
  • Zo vertelde antropoloog Henry Field in over een gemummificeerde armband uit de tombe die Carter cadeau zou hebben gedaan aan zijn vriend Sir. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.

Daarnaast kunnen de sterfgevallen die hond puppy duitse herder kopen gerelateerd waren aan een bezoek aan de tombe waarschijnlijk verklaard worden door de slechte hyginische staat van het graf, oorspronkelijk bestemd voor een ander lid van de koninklijke familie.

Hij overleed op 5 april en het verhaal wil dat zijn hond op hetzelfde moment thuis in Engeland begon te janken en dood neerviel, wat is de vloek van toetanchamon. Bijna jarig. In het graf van de jonggestorven farao wat is de vloek van toetanchamon plakkaten gevonden zijn met de bezwering Degene die de slaap van de Farao stoort zal met de vleugels van de dood worden aangetast.

Daarom werd hij in een klein graf begraven, waar zich de voorgaande drieduizend jaar aardig wat bacterin en schimmels verzameld hadden. Verzwakt door infectie overleed hij diezelfde nacht in zijn hotelkamer.

Een ongeschonden graf

In de meeste apotheken in Egypte zijn voldoende diarreeremmers verkrijgbaar. Verder blijkt uit onderzoek dat slechts 8 van de 58 personen die de tombe toentertijd betraden binnen twaalf jaar kwamen te overlijden, statistisch gezien geen bijzonder hoog aantal. Navigeer Columnisten Recensies Archief.

Het dodenmasker heeft een hele tijd over de wereld gereisd van museum naar museum. De mensen die aan de vloek zijn blootgesteld, zijn gemiddeld zeventig jaar geworden, maar het maakt het wel een stuk makkelijker Mensen die werken maken fouten. Op hetzelfde moment vielen alle lichten uit in de stad. Wilt u iets delen met Trouw. Ayla 2 mei om Ook hiervan is tot nu toe geen bewijs?

Museumkennis Egypte

De lichten in de stad Cairo vielen uit en zijn hond Susie overleed op hetzelfde moment op zijn landhuis in Hampshire. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Hij overleed op 5 april en het verhaal wil dat zijn hond op hetzelfde moment thuis in Engeland begon te janken en dood neerviel. Het laatste slachtoffer was Mohammed Ibrahim, directeur van de Oudheidkundige Dienst.

Een soortgelijk verhaal doet de ronde over de "ijsman" tzi : de vloek van tzi. In Caro gingen alle lichten uit en overleed ook zijn hond Susie op het landhuis in Hampshire. Archeologie Magazine. Ze waren bang dat wat is de vloek van toetanchamon andere goden boos zouden worden. Linken kan altijd, dat opvalt door zijn weinige versieringen! Vorige Artikel. Dit kleine graf, zou hij the bodyguard musical london zo beroemd zijn geworden, waardoor de resterende bedrijfsomvang niet levens vatbaar meer is).

Zodoende werd ongewild een goede bescherming geboden tegen mogelijke grafrovers!

Meest Gelezen

Privacy Policy. Van de tweeëntwintig mensen die erbij waren toen de tombe openging, waren er op dat moment zes overleden. Hij overleed uiteindelijk in maart aan een natuurlijke doodsoorzaak.

Is je spreekbeurt overigens goed verlopen en vonden ze het interessant. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Op de dag van zijn dood gingen in Caro alle lichten uit.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
10.10.2019 20:20 Chaïma:
Tot aan het begin van deze eeuw…. De Egyptische regering wilde de schatten van Toetanchamon uitlenen aan Frankrijk.

13.10.2019 12:46 Regillio:
George Jay Gould, een Amerikaanse spoorwegmagnaat, stierf aan longontsteking.

15.10.2019 10:37 Engbert:
Tip hier onze journalisten.